E Shtunë, 27 Gusht 2011 22:50

Uragani Irene në Amerikë

Uragani Irene në Amerikë
Uashington-(IRIB) - Në Karolinën e Veriut është shënuar viktima e parë nga uragani “Irene”.
Bëhet fjalë për një burrë, i cili mësohet se është goditur nga një pemë, që ka rënë si shkak e erës së fuqishme. Ndërkohë moti i keq vijon të ndjehet edhe në Nju Jork, ku pjesa më e madhe e personave vijojnë të evakuohen. Në qytet shiu i rrëmbyer ka vijuar pa ndërprerje për disa minuta. Uragani, i cili degradoi nga kategoria 2 në atë 1, po dobësohet lehtë me erërat që lëvizin me 136 kilometra në orë nga 160 kilometra që ishin më parë. Qendra Kombëtare e Uraganëve në Shtetet e Bashkuara vlerëson se “Irene” do të mbetet gjithsesi i rrezikshëm kur gjatë ditës së diel do të spostohet drejt veriut, përgjatë bregut të Atlantikut. Mediat ndërkombëtare raportojnë se deri tani, erërat e forta të uraganit kanë shkatërruar linjat e energjisë elektrike dhe se shtatë shtete nga Karolina e Veriut në Konektikat kanë shpallur gjendjen e jashtëzakonshme.

Add comment


Security code
Refresh

Programet

 • Raport analitik mbi zhvillimet më të fundit në Siri  - 2014-04-18
  Raport analitik mbi zhvillimet më të fundit në Siri

  Damask – IRIB - Halebi nën zjarr, ndoshta është përkufizimi më i përshtatshëm që mund të përshkruajë me pak fjalë situatën aktuale në disa prej qyteteve të prekura nga lufta në Siri.

  Artikuj Add new comment Lexo 13 herë Lexo më shumë ...
 • Menaxhimi i kohës nga pikëpamja e Imam Aliut (as)  - 2014-04-12
  Menaxhimi i kohës nga pikëpamja e Imam Aliut (as)

  Ne emer te Zotit

  Koha është një nga pasuritë më të çmuara të çdo njeriu dhe është një kapital i pakompensueshëm në dorën e njeriut. Kjo pasuri e madhe mund të jetë e dobishme për njeriun, në rast se kontrollohet dhe menaxhohet në mënyrë të drejtë.

  etc Add new comment Lexo 136 herë Lexo më shumë ...
 • Ekonomia rezistente, tejkalim i vështirësive, investim për të ardhmen  - 2014-04-13
  Ekonomia rezistente, tejkalim i vështirësive, investim për të ardhmen

  Ne emer te Zotit

  Shpallja e politikave të përgjithshme të ekonomisë rezistente nga ana e Lideri suprem të Revolucionit Islamik për funksionarët e sistemit të RII, dëshmon për rëndësinë e madhe të kësaj çështje.

  Iran Add new comment Lexo 132 herë Lexo më shumë ...
 • Jeta dhe vepra e Dr. Bastani Parizi  - 2014-04-13
  Jeta dhe vepra e Dr. Bastani Parizi

  Ne emer te Zotit

  Profesorit të nderuar Bastani Parizi ku do të prezantojmë disa aspekte të personalitetit dhe veprës së tij.

  etc Add new comment Lexo 131 herë Lexo më shumë ...
 • Analiza e një raporti me qëllime politike për të drejtat e njeriut në Iran (1)  - 2014-04-13
  Analiza e një raporti me qëllime politike për të drejtat e njeriut në Iran (1)

  Ne emer te Zotit

  Takimi i 25 i Këshillit të Drejtave të Njeriut të OKB është zhvilluar nga 3 deri 28 Marsi. Është raportuar se në këtë mbledhje katër javore janë prezantuar dhe analizuar mbi 100 raporte në lidhje çështje të ndryshme të të drejtat e njeriut si dhe rreth gjendjes së të drejtave të njeriut në vende të ndryshme të botës.

  Vështrime Politike Add new comment Lexo 132 herë Lexo më shumë ...
 • Irani në vitin 1392, pika kulmore e bisedimeve bërthamore  - 2014-04-13
  Irani në vitin 1392, pika kulmore e bisedimeve bërthamore

  Në emër të Zotit 

  Për mendimin e shumë analistëve, viti 1392 shënoi një pikë kulmore në procesin e bisedimeve mes Iranit dhe G 5+1 (5 anëtarët e përhershëm të KS të OKB plus Gjermania). Më ardhjen në pushtet të qeverisë së presidentit Hasan Ruhani, u krijua një klimë e re për rifillimin e bisedimeve bërthamore.

  Iran Add new comment Lexo 138 herë Lexo më shumë ...