E Hënë, 20 Tetor 2014

Publikimi i fundit 04:51:48 UTC

E Dielë, 19 Dhjetor 2010 10:33

Njollat e bardha në lëkurë shtojnë mundësinë e kancerit të lëkurës

Teheran-(IRIB)- Mjeku specialist i lëkurës dhe anëtar i ekipit shkencor të universitetit Shahid Beheshti në Iran, ka bërë të ditur se njollat e bardha në lëkurë shtojnë mundësinë e shfaqjes së kancerit të lëkurës tek njeriu.

Behruz Barikbein Vitiligo është një sëmundje e lëkurës e cila dëmton pigmentet e lëkurës duke krijuar njolla të bardha në lëkurë. Pikërisht dëmtimi i tyre bën që lëkura të jetë më shumë e ekspozuar ndaj rrezeve të diellit dhe si rezultat shtohet mundësia e shfaqjes së kacerit të lëkurës tek njeriu.

 

Add comment


Security code
Refresh